Bahan-bahan
6 keping roti (potong2 kecik anggaran size ibu jari atau besar sikit. Sy gune roti gardenia)
450ml susu dutchlady full cream
**2 biji telur, 2 sudu besar butter cup, 5 sudu besar gula (sy pukul sume sekali)
Cara-Cara
1 ) Sapu sedikit butter cup kat dasar dan tepi2 loyang
2 ) Roti yg da di potong2 td susun berlapis/bertingkat2 dlm loyang/bekas
3 ) Masukkan susu dlm loyang yg dah berisi roti td dan biarkan selama setengah jam.
4 ) Selepas Setengah jam, tekan2 kan sikit roti dgn susu td dgn belakang sudu .
5 ) Pastu masokkan bahan bertanda ** yg dah di pukul ke dlm loyang roti & susu. Hentak2kan sikit loyang tu utk bg bahan ** sekata atas permukaan roti & biarkan dlm 5 minit utk bg die 'peluang' sikit meresap ke dlm roti .
6 ) Masokkan dlm oven suhu 200°c / 20 hingga 30 minit
7 ) Siap!!!! Da kluar kan dr oven makan terus pon boleh (biar le sejuk sikit pastu potong! Krg melecur mulut korg jgn salahkan Cik Nana ehhhh! ) atau biar sejuk sikit pastu masokkan dlm peti sejuk makan sejuk2 pon sedap.
Ni baru klua oven tauuu! Rase die lebih kurang mcm puding karamel tp ade roti pastu kan lembut sangat2 kat bahagian dlm yg kat atas plak rangup . ! Memang feeling habis makan brekpes td!
Korang yg nak cuba resipi bajet sedap (memang sodap ikot tokak den !) sile2 jgn segan2 ! Hambik je yeee!